top of page

Gimic utvecklar Europeiskt elektronikproduktion med hjälp av AI tillsammans med Ericsson, Infineon

Vinnova har nyligen beslutat om att bevilja nytt forskningsmedel till ett projekt som adresserar ett signifikant problem om hur man kan göra automatiska felanalyser av mikroelektronik. Tillsammans med experter inom industrin kommer projektet använda befintlig felanalys-data, bilder och analysrapporter, från databaser för att bygga en applikation som automatiskt kan analysera och presentera möjliga fel.


Projektet går under titeln ‘EUREKA Xces Call 2023’ och har beviljats ett belopp på drygt 8 miljoner under loppet av 3 år. Det är ett samarbete mellan Gimic, Rise, Ericsson, Infineon Technologies och Alstom Rail som kommer att bidra med sina kunskaper och produktionsdata.


“Det är fantastiskt roligt att vi får fortsätta vårt arbete inom elektronikinspektion. En stor milstolpe för oss på Gimic” säger Marcus Nilsson, CTO Gimic.


Projektet, enligt Vinnova, tycks vara relevant i svenskt samhälle och innovativt inom kategorierna digital omställning och hållbar industri. För ytterligare information, kontakta:


Henrik Arvsell, VD Gimic AB

+ (46) 72-585 56 05


Michelle Bergström, Marknad Gimic AB

+ (46) 73-500 25 57Kort om Gimic

Gimic är ett av Sveriges ledande företag inom autonoma visuella inspektioner. Företaget har lösningar där bilder inspekteras med hjälp av beprövad utrustning, avancerad bildbehandling och AI. Baserat på kundens kvalitetskrav, detekterar och klassificerar Gimic defekter - oberoende av vilken bransch kunden befinner sig i. Gimics standardiserade lösning säkerställer kvalitet i kundens process och ger spårbarhet för bättre kontroll över t.ex. produktionsflöden. Gimics lösningar bidrar till förbättrad arbetsmiljö, minskad användning av jordens resurser och ökad produktivitet för kunden.


Comments


bottom of page